lördag 3 december 2011

Helg.

Så var det helg igen. Veckorna springer iväg & julafton närmar sig, 3 veckor kvar. Ljusstakar är uppe, men för övrigt har jag inte julpyntat så mycket här hemma än. Jag vill inte slänga upp sakerna utan jag går gärna & små myser här hemma en dag med julmust och julmusik, sätter upp lite pynt, pysslar lite & flyttar runt saker för att få till den rätta julstämningen. Tror att den riktiga julkänslan inte kommer förrän lite senare i år pga att snön inte kommit ännu. Idag är det ju ett riktigt höstväder med regn och blåst och det känns som att vintern är en bit bort. Förra helgen när det stormade hade vi (o)turen att ett träd på tomten blåste omkull med rötter och allt. Som tur var föll det på rätt håll och landade på gräset så våra bilar slapp ta emot det. Det som var extra bra var att vi i somras pratade om att ev ta ner det trädet till nästa år, för det såg inte så roligt ut längre. Nu slipper vi det problemet, det löste sig alldeles själv.


Denna helgen ägnas det tid åt att slipa bort all gammal färg och puts i källaren, de gula gräsliga väggarna ska bort. Det blir verkligen ett jätte bra resultat och går jätte snabbt med slipmaskinen. Men hur mycket man än skyddar sig med mask, handskar m.m så letar sig slipdammet in överallt. I resten av huset satte vi plastdörrar för att skydda, men trots det så lägger det sig lager av damm. Någon storstädning i huset har inte blivit gjord än och tur är väl det för efter denna helgen får det bli ett ordentligt ryck.

Jag skulle gå ner och ta en bild när det slipades i källaren, men kom ganska snabbt på att det inte var någon vidare idé. Så här bra blev resultatet :)
Jag får visa bilder när vi är klara med det sen.



Ha en bra dag & var rädda om er!

Inga kommentarer: