onsdag 12 oktober 2011

Var börjar vi?

Så satt vi där i soffan i vårt hus och njöt av ögonblicket då vi insåg att det här huset är vårt.

Vad börjar man ta tag i?
I flera veckor, månader, hade tankarna farit fram och tillbaka om allt man ville göra och nu var vi äntligen där. Sängen fick vi inte upp på ovanvåningen till det tänkta sovrummet, eftersom det är ett äldre hus med smala branta trappor och vi hade ju givetvis en 140 cm säng. Så då bestämde vi oss för att ha ovanvåningen som "förråd" tills det var dags att börja renovera där uppe. Det är fortfarande ett "förråd" med kartonger där uppe och kommer nog att vara ett litet tag till :)


Att stressa med någon renovering ville vi inte göra, huset var/är ju i bra skick som man absolut kan bo i, men att få det till sin egna stil vill man ju alltid så småningom. Men redan efter några veckor märkte vi hur ohållbar "tvättstugan" var. En liten toppmatad tvättmaskin stod mitt i ett rum som luktade unket, grön målat betong golv och med gula väggar som var målade med plastfärg och där det hängde stora flagor med färg som lossnat överallt. Så det fick bli vårt första projekt, att få en ordentlig tvättstuga!


Tyvärr var vi väldigt ivriga med att börja med tvättstugan så bilder före eller under arbetet har jag inte många av. Här är en iallafall som visar den härliga väggen som faller sönder bara man tittar på den.




Efter lite slipning på väggarna, en duktig sambo och hans bror som putsade om väggarna, en hel del målarfärg, nytt golv, nya rör, nytt tak och belysning, nya fönster och ny fräsch inredning så blev vår tvättstuga äntligen färdig. Och jag älskar att gå ner och tvätta, vilket min sambo inte klagar på :)



När vi började knacka bort putsen på den ena väggen så hittade vi den här underbara tegelväggen som jag absolut ville ha fram, lite nött här och var och det saknas lite bitar, precis som det ska vara. Till höger om tegelväggen skymtar dörrhålet till resten av källaren som är ett kommande projekt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

En otroligt vacker och mysig tvättstuga precis som det ska vara. Här inspireras man tills det är dax att fixa till vår tvättstuga som också består av en liten illaluktande toppmatad maskin.
Kram från svägerskan

design for and at sa...

Förstår att du gillar tegeläggen, en dröm och knacka fram en sån. Lycka till med renoveringen!