tisdag 11 oktober 2011

Så började det..

Vi hade börjat prata lite om att flytta ifrån vår lägenhet på Gethornskroken, men det var absolut ingen brådska. Lägenheten var ju precis färdigrenoverad, men suget efter att bo i hus istället för lägenhet blev större och större. Vi hade spanat lite på ett hus som varit till salu i Tormestorp på Södra Byvägen, men av någon anledning blev det ingen visning & mäklaren sa att det skulle komma ut till salu senare igen. Så vi väntade.. Lite smått nyfikna på vad som fanns på hemnet så kollade vi runt & det dök upp ett falurödsfärgs rött hus med gröna knutar till salu i Tormestorp. Eftersom vi väntade på att det andra huset skulle bli till salu igen så var vi inte jätte öppna för andra, men efter några funderingar sa vi " Vi kan ju alltid åka & titta på det " 
Så var det dags för visning. När jag kom upp på gården & såg tomten blev jag förälskad direkt. Tyvärr var vi ju inte själva på visningen utan en hel drös med folk. Väl inne i huset fastnade jag direkt för det härliga lugnet som spred sig. Ett lagom stort renoveringsobjekt tänkte jag. De hade bevarat gamla trägolv, ett underbart gammeldags skafferi så att man nästan får klättra in, härliga små gardebrober/städskrubbar & underbar utsikt över hovdala & finjasjön. Jag var kär!
Den 28 juli började budgivningen. Vi ville ju så gärna ha huset, men visste tyvärr att vi inte var själva om den saken. Just då var vi uppe i stugan i Hamra med hela familjen Hagberg, drack te mest hela tiden det dygnet & diskuterade ev hus köp. Blev inte mycket sömn den natten. Efter nästan 36 timmar stod det klart, huset är vårt! Det firades med champagne :) Hela den natten låg man & vände & vred sig för alla tankar om renovering & inredning snurrade om vartannat..
Tiden sprang iväg & lägenheten blev såld & så kom den underbara dagen äntligen..
Inflyttningsdagen, den 1 Oktober 2010 blev vi husägare!

Inga kommentarer: